CX MASTERCLASS PUREUTUI KÄYTÄNTÖÖN

Ian Goldingin kaksipäiväisessä valmennuksessa Helsingissä osallistujille tarjottiin rautaisannos CX-oppeja strategian, kulttuurin ja johtamisen näkökulmista. Tilaisuudessa kuultiin, miten brändit maailmalla johtavat asiakaskokemuksiaan ja keskusteltiin myös omista kokemuksista CX-Files ryhmätöiden merkeissä.

Osallistujien viihtymisestä ja energiatasosta piti huolta myös Rajaton-lauluyhtyeestä tuttu Essi Wuorela, joka veti laulaen yhteen Smithin puheenvuorojen tärkeimmät teemat ja johdatteli myös yleisöä osallistumaan.

YHDESSÄ TEKEMISTÄ JA OPPIMISTA

Valmennuksen tauoilla pääsimme tutustumaan toisiimme ja leikkimään vähän legoillakin, kun vieraiden tehtävänä oli rakentaa palikoista asiakaskeskeisen organisaatiokulttuurin peruspilareita.

Ensimmäisen päivän päätti päivällinen, johon osallistuivat kaikkein innokkaimmat Ian Goldingin fanit.

VIP-BRUNSSILLA JOHTAMISOPPEJA

Toisena päivänä nautimme lisää Ian Goldingin ajatuksia asiakkuuskokemuksen johtamisesta. VIP-brunssilla kyseltiin ja keskusteltiin myös erilaisista CX-aiheista, kuten CCXP-sertifioinnista, joka on tulossa vahvasti maailmalla rekrytointikriteeriksi johtaviin CX-rooleihin. Saimme myös nauttia maukkaasta brunssista ihanan valoisissa maisemissa.

Lisätietoja tapahtumasta myös osoitteessa http://www.cxmasterclass.fi.

VIDEOT

Katso tapahtumassa tehdyt haastatteluvideot alta. Muiden tapahtumiemme esitykset näet Youtube-kanavaltamme.

TUTUSTU ESITYSMATERIAALEIHIN

Tapahtumasta ei ole saatavilla esitysmateriaaleja. Katso muiden tapahtumiemme materiaalit Slideshare-palvelussa.

 

BLOGIT

TAPAHTUMASSA MUKANA