ASIAKASKOKEMUKSELLA KANSAINVÄLISEEN KASVUUN

CXPA Finland järjesti kesäjuhlat tänä vuonna yhteistyössä Tekesin kanssa. Teemana oli CX ja kansainvälinen kasvu. Tilaisuuden avasi Tekesin ohjelmapäällikkö Nuppu Rouhiainen, joka kuvasi avauksessaan lyhyesti organisaationsa roolia pelinrakentajana eri toimijoiden välillä ja korosti sidosryhmien roolia kasvun mahdollistajana.

Pekka Sivonen, Tekesin Digitalisaatio-alueen johtaja kuvasi uusien teknologioiden ja arvontuottomallien kautta syntyvää tulevaisuuden liiketoimintaympäristöä, jossa alustatalouden ja yhteistyön merkitys on avainasemassa.

MENESTYKSEEN TARVITAAN ASENNETTA JA SISUA

Peter Vesterbacka kuvasi puheenvuorossaan värikkäästi omaa polkuaan yrittäjänä Roviosta ja Slushista aina Lightneeriin ja Space Nationiin ja kertoi kokemuksistaan mm. Slovakian, Kiinan ja Argentiinan markkinoilta.

Perusviesti puheenvuorossa oli Suomen ylivoimainen maantieteellinen sijainti Euraasian sydämessä sekä kilpailuvalttimme. Tämä ei kuitenkaan itsessään tuo meille menestystä, vaan lopulta kaikki on kiinni asenteesta – kovia juttuja saa tehdä ensi vuonnakin, kun Suomi täyttää 101 vuotta.

Tapahtumahotelli Huoneen perustaja Evon Söderlund avasi matkaansa opiskelijasta jolla on idea, kansainvälisen tapahtumahotelliketjun omistajaksi sinnikkyydellä ja päämäärätietoisuudella. Hän korosti markkinasta riippumatta kokemuksen yksilöllisyyttä ja muistettavuutta sekä yhtenäistä yrityskulttuuria.

MENESTYJÄYRITYKSET ESILLE JA SITTEN LENTOON

CXPA Finlandin toiminnanjohtaja Sirte Pihlaja Shirutesta julkisti tapahtuman huipennukseksi Asiakkuuskokemusten johtaminen Suomessa 2017 -selvityksen menestyjäyritykset. Suunta on selkeä, kun sekä vision että toteuttamiskyvyn suhteen tulokset ovat vahvistuneet selkeästi viime vuodesta.

Tänä vuonna kolme yritystä päätyi tasatulokseen ja jakoi toisen sijan. Toiselle sijalle yhdessä Parocin kanssa ylsivät Elisa ja DNA. Ensimmäisen sijan vei tänäkin vuonna Telia.

Tapahtuman vieraat yllätettiin elämyksellä: FlyTour Helsinki tarjosi kaikille virtuaalisen lentomatkan Helsingin ylitse. Mieleenpainuvan elämyksen jälkeen osallistujat palasivat altaalle nauttimaan musiikista, lämpimästä tunnelmasta ja street foodista.