Haluatko todentaa asiakkuuskokemusosaamisesi? Certified Customer Experience Professional (CCXP) on asiakkuuskokemusten johtamisen ammattilaisille suunnattu sertifioitumisjärjestelmä, jota voivat hakea suorittamaan myös suomalaiset alan osaajat. Sertifiointi käynnistettiin keväällä 2014.

Asiakkuuskokemuksen osaamista kuudella osa-alueella

CCXP on tutkinto, jonka suorittamalla on mahdollista todentaa työnantajille oma osaaminen asiakkuuskokemusten johtamisen eri osa-alueilla alalla, jolla ei tähän mennessä ole ollut formaalia koulutusta tai kansainvälistä sertifiointijärjestelmää.

Nämä osaamisalueet ovat (suluissa pisteytyksessä käytettävä painotus):

  1. Customer-Centric Culture – Asiakaskeskeinen kulttuuri (16%)
  2. Voice of the Customer, Customer Insight and Understanding – Asiakaskuuntelu, asiakastietämys ja -ymmärrys (13%)
  3. Organizational Adoption and Accountability – Organisoituminen ja raportointi (19%)
  4. Customer Experience Strategy – Asiakkuuskokemusten johtamisstrategia (16%)
  5. Experience Design, Improvement and Innovation – Elämyssuunnittelu, asiakaskokemusten kehittäminen ja innovointi (16%)
  6. Metrics, Measurement and ROI – Mittarit, asiakakaskokemusten mittaaminen ja ROI (20%)

Sertifiointiin hakeutuminen ei edellytä CXPA:n jäsenyyttä, mutta tutkintomaksu on edullisempi jäsenille ja jäsenyritysten työntekijöille.

Lue lisää >

Miten saat sertifikaatin?

Suomessa sertifiointiin liittyvissä kysymyksissä auttaa CXPA Finland ja tutkintosuoritukseen valmistavaa koulutusta tarjoaa Shirute.

Tutkinnon suorittaminen on mahdollista noin 350 paikkakunnalla ympäri maailmaa. Jos olet kiinnostunut suorittamaan CCXP-sertifikaatin Suomessa, otathan yhteyttä saadaksesi lisätietoja. Ennen testiin ilmoittautumista hakijan tulee täyttää hakukriteerit ja jättää hakemus CCXP:n hallinnolle.

CXPA julkaisee kaikkien niiden sertifikaatin menestyksekkäästi suorittaneiden nimet sivustollaan, jotka ovat antaneet julkaisuluvan. Tavoitteena on luoda verkostoitumismahdollisuuksia alan ammattilaisten kesken sekä tarjota näkyvyyttä osaajille myös potentiaalisten työnantajien keskuudessa.

Sertifikaatin uusiminen

CCXP-sertifikaatti tulee uusia kahden vuoden välein. Uusiminen tapahtuu suorittamalla todistettavasti 20 tunnin arvosta erilaisia CX-aiheisia ammatillisen kehittymisen edistämistä tukevia aktiviteetteja, esim. osallistumalla seminaareihin, konferensseihin, valmennuksiin, webinaareihin, CXPA:n toimintaan jne. Lisätietoja aktiviteeteista ja sertifikaatin uusimisesta CCXP-sivustolla.

Kiinnostuitko?

Tutustu koulutustarjontaan Suomessa ja tutkintovaatimuksiin (CCXP.org englanniksi).

Sertifikaattia suorittamaan

Sertifikaatin suorittajat julkaistaan CCXP:n palvelussa.