Opimme nykyajan informaatiosodasta

Tilaisuudessa opittiin, kuinka esimerkiksi teknologialle tunneälyn rakentaminen voi parantaa asiakaskokemuksia sekä kuinka eettisiä kysymyksiä pitää arvioida uudelleen datan määrän kasvaessa. Näissä tunnelmissa Valtiokonttorin CDO Nina Nissilä  käynnisti tapahtuman kysymällä, olemmeko valmiita digitaaliseen asiakaskokemukseen.

Kesäpäivillä vieraillut kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéll Aalto yliopistosta maalaili esityksessää kuinka tulevaisuuden taistelut tulevat tapahtumaan ihmisten mielistä, arvoista ja asenteista perinteisen sotimisen sijaan. Nykyajan informaatiosotaa ei käydä vain perinteisten konfliktien aikaan, vaan se on jatkuva osa päivittäin läpikäymäämme informaatiotulvaa. Äkkiä herää kysymys siitä, mistä tietää kenen agendaa eri palvelujen sisältösuositukset ajavat?

Koneet eivät osaa välittää tunteita - me tuomme ne kokemuksiin

Vilkkaan verkostoitumistauon jälkeen CXPA Finlandin toiminnanjohtaja Sirte Pihlaja, CEO, Customer Experience Optimiser Shirutesta valotti CXPA:n uusimpia kuulumisia ja kertoi tulevista kansainvälisistä CX-huipputapahtumista.

Tiedon datajohtoisen liiketoiminnan ja Enhanced Reality Labin vetäjä Ksenia Avetisova esitteli virtuaalitodellisuuden (AR/VR/XR) sovellutusten mahdollisuuksia ja sai yleisön pohtimaan, miten ratkaista etiikkaan, yksityisyydensuojaan ja tietoturvaan liittyviä kysymyksiä käyttäjän muuttuessa passiivisesta katselijasta aktiiviseksi toimijaksi näissä immersiivisissä maailmoissa.

Lisäksi Helsingin yliopiston aivotutkija Katri Saarikivi kiteytti esityksessään: ”Jos haluat kehittää osaamistasi suuntaan, jossa sinua ei korvata, on hyvä kehittää osaamista alueilla, joissa kone on nyt ja todennäköisesti vielä pitkään huono; kuten esimerkiksi empatia, mielikuvitus ja tunteet”. Nämä ovat ainakin vielä koneelle hyvin vaikeita käsitteitä, kun taas ihmisiltä ne tulevat kuin luonnostaan. Asiakaskokemusten rakentamisessa nämä ominaisuudet ovat hyvinkin tärkeässä roolissa.

Ilta päättyi iloisissa tunnelmissa, vilkkaiden keskustelujen merkeissä. Kaikkein innokkaimmat verkostoitujat jatkoivat vielä vesiurheilukeskukseen jatkamaan iltaa upeaa auringonlaskua ihailemaan.

Vesijetshow ja iloiseninnokkaita keskusteluja

Tilaisuuden päätöspuheenvuoron veti vesiurheilukeskus Laguunin toimitusjohtaja Juuso Tilaéus, joka kumppaneineen vastasi kesäjuhlien yllätyksellisimmästä osuudesta eli suihkulautailuperformanssista (flyboarding), jossa esiintyjä kipusi vesijetin avulla välillä yli 15 metrin korkeuteen tanssimaan.

Ilta päättyi iloisissa tunnelmissa, vilkkaiden keskustelujen ja maukkaan buffetin merkeissä. Kaikkein innokkaimmat verkostoitujat jatkoivat vielä vesiurheilukeskukseen jatkamaan iltaa upeaa auringonlaskua ihailemaan.