Suomen Paras Asiakasteko – Palkintoperustelut 2017

Vuoden parhaaksi asiakasteoksi 2017 valittiin Chabla-mobiilipalvelu. Palkinnon vastaanotti CX Day -tapahtumassa Chablan CEO Marko Vuoriheimo.

Euroopassa on yli 750 000 viittomakielen käyttäjää ja vain 12 000 viittomakielen tulkkia eli alle kaksi tulkkia sataa viittomakielen käyttäjää kohden. Suomalaismuusikko Signmarkin (Marko Vuoriheimo) visiona oli mullistaa kuurojen elämä tarjoamalla mahdollisuus soittaa ja vastaanottaa puheluita älypuhelimella yhtä nopeasti ja vaivattomasti kuin kuulevat – kielestä riippumatta. Chabla-mobiilisovellus yhdistää viittomakieliset ja viittomakielen tulkit maailmanlaajuisesti.

Tulkkien varassa toimivan kuuron elämä on hyvin rajoitettua. Kuurojen ja tulkkien jokapäiväisiä ongelmia ratkomaan luotiin Chabla, jonka avulla kuuro saa viittomakielen tulkin käyttöönsä välittömästi yhdellä klikkauksella – vaikka keskellä yötä. Kuuro voi hankkia Chablan kautta numeron, johon hänelle voi soittaa tulkattuja puheluita. Chabla mullistaa kuurojen elämän, sillä sen avulla heillä on vihdoin samanlaiset mahdollisuudet kommunikoida kuin kuulevilla.

Chabla lyhentää viittomakielen tulkkausten palvelupolkua valtavasti. Aiemmin kuuro joutui odottamaan tulkkia jopa päiviä, ja tulkki matkusti tulkkausta varten puolesta tunnista kahteen – tai jopa kauemmin. Chablan avulla kuuro saa tulkin käyttöönsä sekunneissa.

Yhteiskunta voisi säästää 2 – 8 miljoonaa euroa vuodessa, jos Chablaa käytettäisiin osaan tulkkauksista.

 

Kunniamaininnan saivat tänä vuonna Miika Wires Verohallinnolta, joka on lanseerannut kiinankielisen verkkopalvelun kiinalaisille yrityksille, joilla on aikomus sijoittaa Suomeen sekä Saunalahden koulun rehtori Hanna Sarakorpi, joka on luonut asiakaslähtöisen palveluorganisaation, jolla tähdätään lapsen perusteelliseen kehitykseen.

 

Verohallinto – Miika Wires

Mikään muu verottaja ei maailmassa ole tiedettävästi lanseerannut kiinankielistä palvelua. Miika Wires Verohallinnolta lanseerasi kiinankielisen verkkopalvelun kiinalaisille yrityksille, joilla on aikomus sijoittaa Suomeen. Palvelu helpottaa huomattavasti heidän ymmärrystään suomalaisesta järjestelmästä ja houkuttelee investointeja Suomeen.

 

Saunalahden koulun rehtori – Hanna Sarakorpi

Hanna Sarakorpi on etsinyt ja toteuttanut jo useamman vuoden ajan uusia innovatiivisia toimintatapoja ja ratkaisuja, mm. yhteistyö ME-säätiön kanssa.

Yhteishankkeessa kehitetään syrjäytymistä vähentäviä toimintamalleja ja luodaan rakenteita, jotka vahvistavat yhteisöllisyyttä ja yhtenäisyyttä kouluyhteisössä. Samalla pyritään vähentämään syrjäytymisestä aiheutuvia kustannuksia.

 

Lue vuoden 2018 palkintoperustelut >>

Lue vuoden 2017 palkintoperustelut >>

Lue vuoden 2016 palkintoperustelut >>

Lue vuoden 2015 palkintoperustelut >>

Lue vuoden 2014 palkintoperustelut >>

Lue vuoden 2013 palkintoperustelut >>